Welke bubbelwijn past bij jou?

Al sinds 1998 verzorgt en bezorgt Ontbijt Zeeland en haar medewerkers
Ontbijten Buffetten en Catering in Middelburg, en door heel Zeeland!

CHAMPAGNE

Is champage jouw favoriet? Deze mousserende wijn uit de Champagnestreek in Frankrijk kent enorm veel soorten en varianten. Eén van de kenmerken van champagne is dat ie z’n bubbels door een tweede gisting op de fles heeft gekregen. De bubbels zijn hierdoor extra verfijnd.

 

PROSECCO

Houd jij meer van een Italiaanse variant? Prosecco is een geweldig Italiaans aperitief dat z’n naam dankt aan de prosecco-druif, tegenwoordig noemen we deze druif glera. Prosecco wordt bereid door de speciale tankmethode, een methode waarbij de wijn door een tweede gisting in de tank z’n bubbels krijgt. Er zijn twee soorten prosecco, de in Nederland meest verkochte frizzante, en de spumante die een grotere hoeveelheid bubbels heeft.

 

CAVA

Uit Spanje komt de frisse en fruitige cava. Deze mousserende wijn komt meestal uit Penedès, maar kan ook uit andere Spaanse gebieden komen. Net als champagne, krijgen cava’s altijd een tweede vergisting op de fles waardoor de bubbels ontstaan. In de webshop vindt je verschillende merken cava. Denk bijvoorbeeld aan de cava Freixenet, Pere Ventura en Bodegues Sumarroca.