Veilig barbecueën

Om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het barbecueën
vind je hieronder een aantal veiligheidstips.

Voor je begint!

  1. Zorg voor een vlakke en harde ondergrond. De barbecue moet stevig en recht op de poten staan. Let er ook op dat de gasfles rechtop staat en nooit onder de barbecue geplaatst wordt.
  2. Zet de barbecue niet te dicht bij planten, struiken of andere begroeiing. In de zomer is het warm en droog en kan een klein vlammetje al genoeg zijn.
  3. Zet de barbecue niet te de dicht bij de deuropening. Gas of rook kan altijd binnen terechtkomen. Dit is slecht voor de gezondheid en geeft bovendien een onaangename geur.

Tijdens de barbecue

  1. Gebruik nooit spiritus of andere brandbare middelen. Gelukkig levert Ontbijt Zeeland alleen gas barbecues, waardoor je geen brandbare middelen nodig hebt.
  2. Houd altijd een emmer water of ander blusmateriaal binnen handbereik. Mocht het uit de hand lopen, dan ben je er altijd op tijd bij.
  3. Kinderen of huisdieren? Laat ze niet ongezien in de buurt van de barbecue. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
  4. Verplaats nooit een barbecue die aan staat. Naast de kans op brandingsgevaar vang je bovendien het gas in je gezicht op.
  5. Maak alleen gebruik barbecue tangen. Zo voorkom je verbrande vingers en is het veiliger om het vlees om te draaien.

Na de barbecueën

  1. Draai de gasfles dicht wanneer je klaar bent met barbecueën en zet de warmte stand uit.

JOU EVENEMENT OP MAAT VERZORGT?

Wij Verzorgen Buffetten, Vergader Lunches, Zakelijke Borrels Enz. Wil Je Jou Evenement Geheel Naar Je Eigen Wensen Verzorgt? Vraag Een Vrijblijvende Offerte Aan!