Moederdag waar kom het vandaan?

Dedicate articles to your Lovely mum celebrating Mothers day right now click link to celebrate on wallpaper wp6804505 - Moederdag waar kom het vandaan?
Moederdag ontbijt - Moederdag waar kom het vandaan?

Moederdag waar kom het vandaan?

Zondag 13 Mei 2018 Moederdag. Vaak wordt gezegd dat deze dag is uitgevonden door de media en de commercie, de oorspronkelijke viering van Moederdag is om een moeder vooral te eren uit dankbaarheid. Een moeder is de belangrijke schakel van het gezin en de meest belangrijke persoon voor de opvoeding, is al terug te vinden in het oude Griekenland. De oorsprong van Moederdag zoals wij het nu kennen is echter afkomstig uit Amerika.

Woodrow Wilson

478px Woodrow and Edith Wilson2 239x300 - Moederdag waar kom het vandaan?Moederdag heeft verschillende oorsprongen. De dag werd echter pas echt populair in 1907, toen Anna Marie Jarvis haar eigen moeder begon te eren die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) voor medicijnen en andere goederen voor moeders had gezorgd. In 1914 besloot de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag  Mother’s Day zou zijn. Nederland nam deze traditie in 1925 over. Hier wordt ook op de tweede zondag van mei Moederdag gevierd.

Cadeau tip

Moeders dag kan niet beter beginnen dan met een lekker Moederdag-ontbijt op bed. Een compleet verzorgd zeeuws moederdag ontbijt opgemaakt in een mooie rietenmand met lint, ballonnen en rozen. Een heerlijke doos bonbons, voor haarzelf, met z’n 2 of met het hele gezin.

Moeder Lekker Verrassen? Bestel Hier!